Fakultet za pomorstvo Kotor

Važni datumi za upis u I godinu osnovnih studija, II upisni rok, za studijsku 2015/16

1. Prijave: 6. jul
2. Dodatni testovi: 7. jul
3. Upis: do 9. jul

Upis na osnovne studije

Na ovoj strani nalaze se sve informacije vezane za upis studenata, svih studijskih programa, prve godine osnovnih studija Fakulteta za pomorstvo Kotor (Kotor, Cetinje i Bar). Molimo sve kandidate da prate objavljene informacije! Pitanja u vezi upisa možete postaviti putem komentara na članke objavljene u ovom dijelu sajta, ili direktno preko objavljenih telefona.

Dekanima od Predsjednika UO UCG Prof. dr Duska Bjelice

DEKANIMA

Postovani,

Najljubazni vas molimo da zahtjeve studenata za oslobadjanje placanja skolarine rijesavate u skladu sa Zakonom i da studente ne upucujete na Rektorat i Upravni odbor. Upravni odbor rijesava sva pitanja iz njegove nadleznosti, utvrdjene zakonom i Statutom UCG.

Kao sto vam je poznato, to pitanje je regulisano Zakonom o visokom obrazovanju i odnosi se iskljucivo na primjenu principa afirmativne akcije za lica sa invalidetetom i drugih izuzetaka nema.

Zbog ucestalih zahtjeva po ovom pitanju, Upravni odbor UCG je donio Odluku br, 07-1759/2 od 03.07.2015. godine, koju smo duzni svi da postujemo u cilju zastite zakonitosti. Odluka je objavljena u Biltenu UCG br. 350/15.

Postupanjem na ovaj nacin ce se izbjeci nesuglasice koje studente mogu dovesti u zabludu, a pogotovo sto i vi znate da to nije moguce po zakonu.

Sugerisemo da se na oglasnim tablama i u studentskoj sluzbi istakne jasno obavjestenje o zakonskim mogucnostima oslobadjanja placanja skolarine.

PREDSJENIK UPRAVNOG ODBORA

Prof. dr Dusko Bjelica

Attachments:
Download this file (DEKANIMA.pdf)DEKANI[Dekanima od Predsjednika UO UCG Prof. dr Duska Bjelice]598 Kb

Upis u II i III godinu i obnove - za studente koji su polagali avgustovski dodatni ispitni rok

Upis u II i III godinu i obnove

Studenti koji SU POLAGALI ISPITE u avgustovskom roku 2015. godine, mogu izvršiti upis naredne studijske godine (u studentskoj službi Fakulteta za pomorstvo u Kotoru) ili izvršiti obnovu iste po slijedećem rasporedu:

 Nautika Kotor, Pomorske nauke i Menadzment u pomorstvu Kotorčetvrtak, 10. septembra 2015. godine u terminu od 9:00-12:00 sati.
 Nautika Kotor, Pomorske nauke, Menadzment u pomorstvu Kotor i Menadzment u pomorstvu Cetinje–petak, 11. septembra 2015. godine u terminu od 9:00-12:00 sati.
 Nautika Bar, Pomorska elektrotehnika (III-dif.), Politehnika u pomorstvu i Menadzment u pomorstvu Cetinjeponedjeljak, 14. septembra 2015. godine u terminu od 9:00-12:00 sati.

 Nautika Kotor, Brodomasinstvo Kotor i Brodomasinstvo Bar– utorak, 15. septembra 2015. godine u terminu od 9:00-12:00 sati.

 Nautika Bar, Politehnika u pomorstvu, Brodomasinstvo Kotor i Brodomasinstvo Bar – srijeda, 16. septembra 2015. godine u terminu od 9:00-12:00 sati.

STUDENTI KOJI OBNAVLJAJU PRVU GODINU (KOJI SU OSVOJILI MANJE OD 40 ECTS KREDITA) – cetvrtak, 17. septembra 2015. Godine u terminu od 9:00-12:00 sati.

Potrebna dokumenta za upis:

- Indeks (obavezno donijeti radi upisa semestra),
- Dva prijavna lista (ŠV 20),
- Za samofinansirajuće studente uplatnica od 250 € za školarinu za zimski semestar (obavezno upisati ime i prezime i u dijelu poziva na broj unijeti broj indeksa sa godinom upisa i smjerom) na broj žiro računa Fakulteta 510 – 227 – 38,
- Za SVE studente uplatnica kao dokaz da je uplaćen iznos od 4 € na ime studentskog samodoprinosa na broj žiro računa Studentskog Vijeća Fakulteta 520 – 2464 – 55.

 

STUDENTSKA SLUZBA CE RADITI SAMO U NAZNACENIM TERMINIMA!

 

- U slucaju sprijecenosti, student je duzan da o tome obavijesti Studentsku sluzbu u pisanoj formi tokom nastavne nedjelje u kojoj je naredna okolnost nastala i da dokumentuje razloge sprijecenosti u skladu sa pravilima studiranja. Bilo kakvi naknadni zahtjevi nece biti razmatrani!

- Zbog neizvrsavanja obaveza preuzetih Ugovorom o studiranju (clan 146 Statuta Univerziteta Crne Gore) student moze biti ispisan sa Univerziteta!


VAZNO!

Na linku ispod imate obavjestenje koje vazi za studente koji upisuju i prijavljjuju ECTS kredite za naredni semestar, a da su ostvarili 30 ECTS kredita i jedan zaostao predmet iz semestra prije koji je pohadjao. Sve dodatne info obratite se prodekanu za nastavu Doc. dr Tatijani Dlabac na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .Attachments:
Download this file (DEKANIMA - HITNO.pdf)Za studente koji su polozili 30 ECTS kredita i jedan zaostao predmet[UPUTSTVO za primjenu clana 15 Pravila studiranja na osnovnim studijama]322 Kb
Download this file (DEKANIMA.pdf)DEKANIMA[Dekanima od Predsjednika UO UCG Prof. dr Duska Bjelice]598 Kb
Download this file (Osnovne_UCG_pravila.pdf)Pravila studiranja na osnovnim studijama[Pravila studiranja na osnovnim studijama UCG]190 Kb
Download this file (Postdiplomske_UCG_pravila.pdf)Pravila studiranja na postdiplomskim studijama[Pravila studiranja na postdiplomskim studijama UCG]182 Kb

Upis u II i III godinu i obnove - za studente koji ne polazu avgustovski dodatni ispitni rok

Upis u II i III godinu i obnove

Studenti koji NE POLAŽU ISPITE u avgustovskom roku 2015. godine, mogu izvršiti upis naredne studijske godine (u studentskoj službi Fakulteta za pomorstvo u Kotoru) ili izvršiti obnovu iste po slijedećem rasporedu:

Nautika Kotor i Menadžment u pomorstvu Kotor – ponedjeljak, 31. avgusta 2015. i utorak, 01. septembra 2015. u terminu od 9:00-13:00.
Pomorske nauke i Menadžment u pomorstvu Cetinje – srijeda, 02. septembra 2015. i četvrtak, 03. septembra 2015. u terminu od 9:00-13:00.
Nautika Bar i Brodomašinstvo Bar – petak, 04. septembra 2015. u terminu od 9:00-13:00.
Brodomašinstvo Kotor – ponedjeljak, 07. septembra 2015. i utorak, 08. septembra 2015. u terminu od 9:00-13:00.

Potrebna dokumenta za upis:

- Indeks (obavezno donijeti radi upisa semestra),
- Dva prijavna lista (ŠV 20),
- Za samofinansirajuće studente uplatnica od 250 € za školarinu za zimski semestar (obavezno upisati ime i prezime i u dijelu poziva na broj unijeti broj indeksa sa godinom upisa i smjerom) na broj žiro računa Fakulteta 510 – 227 – 38,
- Za SVE studente uplatnica kao dokaz da je uplaćen iznos od 4 € na ime studentskog samodoprinosa na broj žiro računa Studentskog Vijeća Fakulteta 520 – 2464 – 55.

ZA STUDENTE KOJI POLAZU AVGUSTOVSKI DODATNI ISPITNI ROK TERMINI ZA UPIS NA II i III GODINU CE BITI NAKNADNO ISTAKNUTI!

III upisni rok na Fakultetu za pomorstvo Kotor

III upisni rok za upis u I godinu osnovnih studija na Fakultetu za pomorstvo Kotor biće raspisan samo za studijski program Pomorska elektronika (III diferencijalna godina). Pravo upisa na ovaj studisjki program imaju samo kandidati koji su završili prve dvije godine studijskog programa Pomorska elektrotehnika.

Za studijske programe Nautika, Brodomašinstvo, Menadžment u pomorstvu i Pomorske nauke neće biti raspisan III upisni rok, jer su sva mjesta na ovim smjerovima već popunjena u I i II upisnom roku. 

Preliminarna rang liste za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2015/16 godinu - II upisni rok

- Preliminarna rang lista za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2015/16 godinu - II upisni rok, možete po studijskim programima Fakulteta za pomorstvo Kotor preuzeti sa donjih linkova.

- Eventualne žalbe kandidati mogu da podnesu Centralnoj Komisiji za upis Univerziteta Crne Gore preko mejla Sekretara Fakulteta za pomorstvo Kotor Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. u roku od 24 sata od isticanja rezultata, tj. najkasnije do srijede, 08. jula 2015. godine do 15:00 sati.

- Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 09. julom 2015. godine.

Attachments:
Download this file (MN_jul_2015.pdf)PREL RL MN[Rang lista: Menadžment u pomorstvu]93 Kb
Download this file (PN_jul_2015.pdf)PREL RL PN[Rang lista: Pomorske nauke]108 Kb
//